Wrz 28, 2016

Posted by in Handel zagraniczny | 0 Comments

Piece konwekcyjno parowe

Piece konwekcyjno parowe

Piec dla Twojej gastronomii. Piece konwekcyjno parowe są stworzone głównie dla dużych gastronomii. Dzięki parze wodnej dodawanej do komory, w której znajduje się produkt poddawanych obróbce termicznej, proces ten przebiega szybciej, niż w piecach tylko konwekcyjnych. Ponadto para wodna zapobiega również utracie wilgoci przez potrawy. Inwestycja w taki piec z pewnością się opłaci, gdy w lokalu organizujemy imprezy na dużą liczbę gości. Nie opłaca się natomiast uruchamiać pieca tylko dla na przykład dwóch schabowych.Piece konwekcyjno-parowe są dużym ułatwieniem dla kucharzy. Wstawiają potrawę do pieca, ustawiają odpowiednie parametry i nie muszą już co chwilę pilnować, czy nic się nie przypala etc. W tym czasie mogą zająć się przygotowywaniem czegoś innego. Pojemność takiego pieca można dobrać w zależności od potrzeb danego lokalu. Kupując taki piec, zwłaszcza dla dużych gastronomii, oszczędzamy czas i pieniądze. Mamy również gwarancję, że przygotowane w piecu potrawy będą smaczne i soczyste, bez ryzyka przypalenia, czy wysuszenia na przykład mięsa.

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *